Aktiviteter Vintern 2022-2023

Översikt:

Låna en Poly – Digitala enskilda samtal under vecka 48 och 49 2022

Samtalscirkel - Poly 2.0 - Start 20 Januari 2023 och löper 6 veckor framåt

Bokcirkel - Du med Flera av Tanja Suhinina - Start 1 Februari och löper 6 veckor framåt

------------------

Mer info:

Låna en Poly – Digitala enskilda samtal under vecka 48 och 49 2022

Som en uppföljning på Polyamorins Dag erbjuder ett par flersamma personer möjligeheten till enskilda samtal för dig som är nyfiken på att veta mer om flersamhet. Du kan ha ingen erfarenhet av relationer utanför tvåsamhet men du kan också ha erfarenhet av flersamhet men vilja prata om ett visst perspektiv med någon som har den erfarenheten t.ex. Partners på flera orter.

De enskilda samtalen kommer ske digitalt över Zoom och vara på max 1 timme.

Anmälan:
Du anmäler dig till ett samtal genom att skriva ett mail till ronja@polyforeningen.org med ämnet “Låna en poly – [Namn på önskad lånepoly]”

I mailet kan du gärna skriva en rad om dig själv men framförallt så skriver du vilket/vilka av lånepolyns tillgängliga tillfällen som matchar med när du kan. Ronja kommer därefter länka ihop lånare och lånepoly via mail samt ge ut länkar till Zoom-rum i de mailen. Förväntar dig att mailen kommer under söndagen 27de november.

Lånepolysar presenterar sig:

Ronja:
Har levt flersamt sedan 2014 och definierar mig själv som polyamorös. Jag är intresserad av att folkbilda och driva aktivism kring flersamhet. Det gör att jag håller föreläsningar och förekommer då och då I tidningar. Samt så sitter jag som ordförande som Polyföreningen. Jag vill också utveckla vårat community och har skapat fikaträffar, bokcirkar m.m. i Blekinge, Småland och Stockholm. I nuläget är mina flersamma relationer 1 Sambo, 1 Partner och 3 väldigt olika metamour relationer. Jag pratar gärna om hur konstellationer samspelar, hur hänsyn vissas alla inblandade, hur olika relationer kan ha olika intensitet samt om säkrare sex.

Tillgängliga datum:
Tisdag 29 nov – Kvällstid,
Torsdag 1 dec – Kvällstid och
Onsdag 7 dec – Dag och kvällstid.

Elin:
Är 38år och är en kvinna som levt som poly i tio år vid det här laget. Lever just nu med två partners på olika orter sedan flera år. Har på min resa gått igenom en skilsmässa m.m. Jag är en jordnära person som ändå under många år pendlat över landet till både familjen och jobbet men mitt hjärta hör hemma i skogen.

Tillgängliga datum:
Måndag 28 nov – Innan 15.00
Tisdag 29 nov – Nästan hela dagen
Onsdag 30 nov – Hela dagen
Torsdag 1 dec – Hela dagen
Fredag 2 dec – Förmiddag och Kväll

Tessan:
Jag heter Tessan och jag har ”alltid” känt min poly, och kritisk till relationsnormer som ingen vuxen kunde förklara varför det bara var ok att välja EN person att pussa på eller sova i samma säng som. Jag hittade ord för hur jag kände kring relation när jag var runt 20 och innan dess var jag helt enkelt beredd att leva ensam resten av livet efter cis-hetero-monogamin inte passade mig. Jag har hållit i Låna en poly i Växjö och Kalmar under flera år och tycker mycket om att diskutera normer, förväntningar och symboler inom relationsskapande. Vad är svartsjuka? Varför är det så viktigt med ”min” och ”mitt”? Måste jag veta vad jag vill ha i förväg?

Tillgängliga datum:
Ondag 30 nov – Från lunch och framåt
Torsdag 1 dec – Hela dagen
Fredag 2 dec – Hela dagen

Sabina:
Jag har varit uttalat poly sedan 2004, levt i många olika slags relationer, med blandade erfarenhet av lyckat och mindre lyckat poly-relaterande. På senare år har jag funderat och diskuterat mycket kring hur man bäst går tillväga för att skapa en välfungerande triad.

Tillgängliga datum:
Ondag 7 dec – Från lunch och framåt
Torsdag 8 dec – Hela dagen
Fredag 9 dec – Hela dagen
Lördag 10 dec – Hela dagen
Söndag 11 dec – Förmiddag

Lila:
Presentation kommer

Tillgängliga datum:
Kommer snart

----------------------

Samtalscirkel - Poly 2.0

En grupp av oss flersamma som har kommit en bit i vårt flersamma liv och vill prata med andra om saker som berör oss.

Exempel på samtalsämnen kan vara:
Hur pratar man om och gör en bra plan för ekonomin i en flersam konstellation när det kanske ingår olika fastigheter mm.
Hur pratar vi med våra anhöriga om begravningar viljor runt detta och de förväntningar som finns.
Hur gör vi med och tänker kring livförsäkringar, testamenten mm som handlar om ” om det värsta skulle hända”

Och annat som vi kan tycka är viktigt. Gruppen kan fritt att hitta ämnen under cirkelns gång.

Samtalen sker i en mindre grupp (max 10 deltagare) digitalt över zoom där vi strävar efter ett gott och givande samtal.

Samtalen är tänkta att löpa 1 gång i veckan från fredagen 20 januari med en introträff och sedan sker träffarna de 5 torsdagarna som följer därefter, sex träffar totalt. Tiden är 18.30 – 20.30 samtliga tillfällen.

Om Cirkelledaren
Jag som fungerar som cirkelledare heter Elin. Är 38år och är en kvinna som levt som poly i tio år vid det här laget. Lever just nu med två partners på olika orter sedan flera år. Har på min resa gått igenom en skilsmässa m.m. Jag är en jordnära person som ändå under många år pendlat över landet till både familjen och jobbet men mitt hjärta hör hemma i skogen.

Cirkeln sker som ett samarbete mellan Polyföreningen och Studieförbundet Sensus Östra Götaland.

Anmälan till Samtalscirkeln sker via Sensus:
https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/poly-20-samtalscirkel-58817/

---------------------------

Bokcirkel - “Du med flera”

Polyföreningen och Studieförbundet Sensus Östra Götaland anordnar bokcirkel kring den nysläppta boken “Du med Flera - en guide till polyamori, relationsanarki och annan flersamhet” av Tanja Suhinina. Boken ges ut i december 2022 och bokcirkeln planeras dra igång 1 februari 2023 med 6 träffar under 6 veckor onsdagar 19.00 – 20.30. Cirkeln sker digitalt via Zoom. 10 deltagare i cirkeln som mest.

OM CIRKELLEDARE Ronja Håkansson har hållit cirklar kring flera böcker som handlar om flersamhet de senaste åren; “Den Etiska Slampa”, “Love´s not color blind” och “Polysecure”. De sitter som ordförande för Polyföreningen och är allmänt engagerad kring att folkbilda samt skapa community kring flersamhet. De har levt flersamt sedan 2014 och identifierar sig som polyamorös.

OM BOKEN Senaste decennierna har allt fler personer valt att röra sig bortom den traditionella monogamin. Trots att intresset har ökat har det saknats en svensk bok om ämnet – tills nu. Du med flera riktar sig till alla som är nyfikna på att leva ickemonogamt. De som vill leva flersamt guidas i hur man ser till att leva öppet på just sitt sätt utan att falla i de vanliga fallgroparna. Professionella som arbetar med flersamma klienter får vägledning i hur de kan bemöta klienter som valt bort monogami. Slutligen kan alla som bara är nyfikna lära sig om vanliga begrepp eller vad senaste forskningen kan lära oss om flersamma. Du med flera är en självklar första instans att vända sig till om du vill veta mera om hur ickemonogama relationer kan se ut i en nutida svensk kontext.

OM FÖRFATTAREN Tanja Suhinina är legitimerad psykolog, sexolog och författare. Sedan tidiga 00-talet har hon följt flersamhetens utveckling såväl internationellt som i Sverige. Hon har under många år synts i media som expert på flersamhet, debatterat och föreläst om flersamhet, hållit workshops för flersamma och arbetat med flersamma i terapi.

Anmälan till bokcirkeln sker på Sensus sida här:
https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/du-med-flera-bokcirkel-58816/

© 2024 Polyföreningen · Theme by RL Log in